• Måttanpassade produkter
  • Över 10 000 nöjda kunder
  • Köp nu - betala senare med Klarna

Fråga oss gärna!

031 - 46 30 40

Cortenkrukor

Vill du addera en touch av rustik elegans till din trädgård eller uteplats? Då är cortenkrukor ett självklart val för att framhäva dina växter. Se vårt sortiment av vackra cortenkrukor nedan!

Populär detalj i trädgården
Cortenkrukor, tillverkade av cortenstål, har blivit ett populärt och modernt tillskott i svenska trädgårder. Dessa unika krukor kombinerar estetik med hållbarhet och ger en rustik och industriell känsla till utomhusmiljön.
Nu kanske du undrar varför just cortenkrukor gått och blivit så populära. Det är bland annat den långa livslängden som gör detta material till ett självklart val. 
Med tiden utvecklar cortenstål en vacker rostig patina som ger en unik och attraktiv look till krukorna och gör att de enbart blir finare och finare med åren. 

 

Olika syften
När du fått hem din cortenkruka kan du använda den i olika syften i din trädgård. Till exempel kan du använda cortenkrukorna vid specifika fokusområden i din trädgård, bland annat vid ingången eller längs en stig. Du kan också använda krukorna som avgränsning eller avskärmning för olika delar av trädgården.

En Cortenkruka är inte bara en trendig trädgårdsdekoration, utan också en hållbar och praktisk lösning samt helt enkelt en fantastisk investering som kommer att glädja både nuvarande och framtida generationer.

 

Hur fungerar corten?

För att Cortenstålet ska få sin vackra bruna färg, krävs att en process startar Det gör den genom vanlig väderexponering, vilket resulterar i bildandet av en skyddande rostpatina. Det är denna patina som ger stålet dess karakteristiska roströda färg och ger det ett naturligt korrosionsskydd som gör att det inte rostar sönder. 
Rostprocessen är självskyddande och kräver inga framtida behandlingar eller målning.

 

Hur lång livstid har corten?

Generellt sett kan cortenstålet förväntas ha en livslängd på flera årtionden. Många strukturer och konstverk gjorda av cortenstål har visat sig vara hållbara över lång tid, vilket gör det till ett populärt val för både arkitekter och trädgårdsdesigners som söker en kombination av estetik och hållbarhet. Många säger att de håller över 100 år.

Cortenstål kräver minimalt underhåll, men regelbunden rengöring och eventuell applicering av en skyddande lack eller olja kan bidra till att förlänga dess livslängd och bevara dess estetiska egenskaper.

 

Behöver jag skydda mina krukor och planteringskärl på vintern?

Nej, de klarar sig utmärkt på vintern och ger en effektfull och vacker kontrast mot den vita snön. 

 

Är krukan rostig som på bilderna när jag får den? 

Nej, den levereras i stålfärg och blir rostbrun när den hamnar utomhus.

 

Kan jag få speciella mått?

Ja det går. Skicka in en offertförfrågan så löser vi det mesta!

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen